ozmózisozmózis

 

 

Milyen a jó ozmózis víztisztító?

Nyomtatóbarát változatOldal küldése ismerősnek

PROLINE víztisztító berendezés

 

 

Ahhoz, hogy jó döntést hozhasson mindenképpen érdemes kicsit körbenézni a piacon található víztisztítók minőségének különbségének tekintetében. Az alábbiakra érdemes figyelni:

  1. A minőségi ozmózis vízszűrőket az jellemzi, hogy az előszűrési fokozatban nem egy, hanem két aktívszén-szűrő kerül beépítésre, ugyanis az ozmózis membránok rendkívül érzékenyek a klórra. Az aktívszén vízszűrők minőségben és árban is jelentősen eltérnek a polipropilén szűrőtársaiktól. Magyarországon szinte minden ozmózis szűrőbe két polipropilén szűrőt tesznek és csupán egy szénszűrőt, így jelentősen csökkenhet a membrán élettartama. Az olcsó verzióban nincs két szénszűrési fokozat, minden egyéb ozmózis víztisztítónkban viszont két aktívszén előszűrő van beépítve:  Flower Water ozmózis víztisztító FILMTEC membránnal, Flower Water ozmózis víztisztító pumpával Filmtec membránnal, Lúgosító ozmózis víztisztítók(pumpás változat esetén automatikus tisztítással), Pi víz készítő ozmózis víztisztítók (pumpás változat esetén automatikus tisztítással).
  2. Az átlátszó első szűrőházban jól látszik a szűrők elkoszolódása. Ezt a felszereltséget az alábbi modellekben találhatja meg: legolcsóbb ozmózis víztisztító, Flower Water ozmózis víztisztító FILMTEC membránnal, Flower Water ozmózis víztisztító pumpával Filmtec membránnal
  3. Öko vízszűrőA átlagos háztartási nyomásra (2,5-6 bar) tervezett vízszűrő áram nélkül működik. Kizárólag a vezetékes víz nyomásából származó energiát használja a csapvíz megtisztítására. Ökologikus döntés. (Mj: Ritkán az alacsony vezetékes víznyomású háztartásokban a pumpás modell beépítésére van szükség, amely egyébként teljesen automatikusan öntisztítást is végez az ozmózis membránon.) Az alábbi víztisztítók működnek áram nélkül: legolcsóbb ozmózis víztisztító, Flower Water ozmózis víztisztító FILMTEC membránnal, Pi víz készítő ozmózis víztisztító pumpa nélkül, Lúgosító ozmózis víztisztító pumpa nélkül.
  4. filmtec membránA világ legjobb membrán márkája a Dow FILMTEC membránja. Olyannyira jó, hogy komoly hamisítási piac is alakult rá. Az eredeti mindig dupla hologrammos (GENIUNE DOW FILMTEC ELEMENT középen és jobb alul egy DOW hologramm), készítési helye mindig fel van tüntetve (made in USA), legalul egy visszakereshető egyedi szériaszám van, a jobb felső sarokban a DOW gyémánt logója található. Két modellünket szereljük ezzel a membránnal: Flower Water ozmózis víztisztító FILMTEC membránnal, Flower Water ozmózis víztisztító pumpával Filmtec membránnal.
  5. Az átfolyós rendszerű ozmózis pi víz készítőben nincs tárolótartály, így nem kell számolnunk a víz tartályban történő állásából származó hátrányokkal. Ez a víztisztító két membránnal felszerelt, összesen 600 GPD (2271 l/nap) átfolyási sebességű.
  6. Az sem mindegy, hogy milyen alkatrészekből épül fel a szűrőnk. Beépített szűrők és patronok: Greenfilter. NSF, ISO 9001 minősítéssel. Beépített csatlakozók: John Guest  -  The World Leader in Push-fit Fittings. Minden vízszűrőnk minősített alkatrészekből épül fel.
  7. Ha könnyen cserélhető szűrőbetéteket szeretne, akkor a pumpa nélküli Pí víz készítőben található egyedül a szűrőházzal egybeépített előszűrőkészlet. Ezt egy mozdulat csupán kicserélni.
 
Minősítéseink:
 

vízzsűrők minősítései

EN-12100-1, EN 12100-2, EN-55014-1:2000/A1:2001, EN-61000-3-2:2000/A1:2001, EN-61000-3-3:1995/A1:2001, EN-61558-2-6, valamint megfelelnek a következő direktívák legfőbb követelményeinek: 98/37/CE, 73/23/CEE, 89/336/CE.