ozmózisozmózis

 

 

Mi az ozmózis? - Ozmózis víztisztítók

Nyomtatóbarát változatOldal küldése ismerősnek

Ozmózis víztisztítás

A csapvíz szennyeződéseinek legalább 99,8%-a eltávolítható fordított ozmózis elvén működő víztisztító berendezéssel. A lebegő szennyeződések közel 100%-át, valamint a biológiai és vegyi szennyeződések 95-98%-át távolítja el.

Ozmózis víztisztítás további előnyei:

 • Az ozmózis víztisztító olcsó, kristálytiszta vizet biztosít.

 • Az ozmózis víztisztítás a világ egyik leghatékonyabb víztisztítási technológiája.

 • Ivóvizeink is szennyezettek a világméretű környezetszennyezés miatt és ezt kiküszöbölhetjük általa.

 • Nehéz feladat az ásványvizek hazacipelése minden vásárlásnál.

 • Az ásványvizek drágák. Még rövidebb távon is behozhatja az árát egy víztisztító.

 • Az ozmózis vízből készült italok és ételek sokkal ízletesebbek.

 • A műanyag palack környezetszennyező. Még szelektív hulladékgyűjtés esetén is, ugyanis beolvasztásukkor is mérgező anyagok keletkezhetnek (aromás szénhidrogének).

A fordított ozmózis membrán szűrőnyílása 0,0001 mikron. A baktérium 10000-szer, a vírus 1000-szer nagyobb ennél. A fordított ozmózis egy félig áteresztő membránt használ, ami nemcsak a kis szemcséket távolítja el, hanem az oldott szennyező anyagok nagyon magas százalékát is - molekuláról molekulára.

Ozmózis membrán

Az ozmózis víztisztítók felépítése

A molekuláris vízszűrő egy modern ergonómikus kivitelű, inox burkolatú termék, ez kifejezetten a modern konyhák stílusában és igényes vevők elvárásai szerint alakítottuk ki.

A szűrőpatronok szabadalmaztatott, innovatív Newline technológiával készülnek. A szűrőben a német Bluefilters GmbH legmagasabb minőségű, kompakt (eldobható) szűrőegységei találhatók. Ez a könnyű és higiénikus cserélhetőséget biztosítja. A betéteket egybe építettük a tartóházzal, így egyszerűen csak ki kell csavarni őket amikor a csere esedékes. Az ozmózis membrán is egyben cserélhető a házzal együtt. Mindezt úgy, hogy egészen biztosan nem kerülhet semmilyen szennyezőanyag vagy kórokozó a betétekre. Ennek jelentősége csak azok számára egyértelmű, akik már hagyományos ozmózis víztisztítókat vásároltak és tapasztalták a cserékből adódó higiéniai problémákat. Ráadásul ezek a patronok a hagyományos kivitelűekhez képest fokozott szűrési kapacitással is bírnak, hiszen az egész patron belső térfogata szűrőanyagot tartalmaz.

Az ozmózis szűrés több szűrési fokozatból áll, ugyanis minden ozmózis membrán rendkívül érzékeny a vezetékes vízben megtalálható klórra és az 5 mikronnál nagyobb szennyeződésekre, arról nem beszélve, hogy rendkívül fontos, hogy a membránba ne kerülhessen biológiailag aktív szennyezőanyag.

A minőségi ozmózis víztisztító főbb részei:

 • 5 és 10 mikronos előszűrő egyben. Magas minőségű, szabadalmaztatott üledékszűrő patron, polipropilén fonalakkal. Szerkezetük biztosítja a mechanikai szennyeződések nagyon hatékony eltávolítását, mint például:
  - homok
  - rozsda
  - folyami sár
  - folyami olaj
  - pollen
  - mikroorganizmusok
  - szénpor és más csapadék
  Házi használat esetén maximum fél évente javasolt cserélni. Csere esedékessége esetén forduljon ahhoz, akitől vásárolta a készüléket.

 • Aktívszenes szűrő, kiváló minőségű, szabadalmaztatott patron, amelyek szemcsés aktív szenet tartalmaz. Az aktívszén szűrő kiszűri a klórt, a trihalometánokat, a szerves vegyületek jelentős részét, és az elhalt vagy még mindig aktív fertőző ágenseket így a baktériumokat, a vírusokat és a gombaspórákat.  Az előszűrés segíti elő, hogy csíra-  és klórmentes víz kerüljön az ozmózis membrán felületére, amelyben már a nagyobb fizikai szennyezőanyagok is szűrésre kerültek. Az ozmózis membrán rendkívül érzékeny a klórra, a vékonyfilm membránt az aktív klór felmarja, így az élettartam jelentősen csökkenhet. A klórt az aktívszén tudja megkötni. Az eltávolítandó anyagok az aktív szén töltet felületén adszorbeálódnak, elnyelődnek - telítődnek. Házi használat esetén maximum fél évente javasolt cserélni.

 • Az ozmotikus membrán a szerves és a nem szerves szennyeződések, a vízben oldott szilárd anyagok, a nehézfémek, a radioaktív és a karcinogén elemek szűrését szolgálja. Porozitása hasonló a víz részecske méretéhez, azaz 0,0001 mikrométer. Ez egy kiváló minőségű, szabadalmaztatott, szűrőházzal egybeépített patron. Házi használat esetén két évente javasolt cserélni. A fordított ozmózis membrán eltávolítja a vízben oldott vegyi és biológiai szennyeződések 95-98%-át. Egy ozmózis membrán szűrőképessége korlátozott, így körülbelül napi 150-260 liter tiszta vizet képes szolgáltatni, ezért átmeneti tárolótartályra van szükség. Az ozmózis víztisztító használatakor a szennyeződés a szennyvíz elvezető csatornarendszerbe kerül, mivel a membrán öntisztuló, ellentétben a többi szűrőtípussal, ahol a kiszűrt szennyeződések folyamatosan felhalmozódnak. A membránba érkező víz két részre oszlik, az egyik része a membránon keresztül a tiszta vizet tároló tartályba kerül, a másik a membrán felületén végighaladva, azt megtisztítva a szennyvízcsatornába távozik. Házi használat esetén maximum két évente javasolt cserélni. Mj a nagyobb teljesítményű szűrőmembránok szűréshatékonysága érthető okokból kevesebb, ezt átfolyós ozmózis víztisztítóknál építjük be.

A fordított ozmózis membrán csökkenteni tudja az elemek és vegyületek koncentrációját:

Szervetlen Anyag / Vegyület Csökkenés.

 

 1. ALUMÍNIUM 93 – 98 %

 2. RÉZ 93 – 98 %

 3. NIKKEL 93 - 98 %

 4. CINK 93 – 98 %

 5. BÁRIUM 93 - 98 %

 6. KARBONÁTOK 93 – 98 %

 7. KLÓR 90 – 95 %.

 8. BIKARBONÁTOK 90 – 95 %

 9. NITRÁTOK 45 – 55 %

 10. FLOUR 93 – 98 %

 11. CIANID 90 – 95 %

 12. SZULFÁTOK 90 – 95 %

 13. BÓR 40 – 45 %

 14. ARZÉN 93 – 98 %

 

Szerves Anyag / Vegyület Csökkenés.

 

 1. ACETON 70 %

 2. ISOPROPANOL 90 %

 3. BENZOL ETIL 71 %%

 4. FENOL ETIL 84 %

 5. TETRAKLORO ETILÉN 68 - 80 %

 6. KARBAMID 70 %

 7. 1, 2 ,4-TRIKLÓR BENZOL 96 %

 8. 1, 1, 1-TRICÓR ETÁN 96 %

 • A szűrés harmadik szintjén, közvetlenül fogyasztás előtt, a tiszta ozmózis víz utó-szénszűrő és utánsózóba kerül. Ez egy kiváló minőségű, szabadalmaztatott patron szemcsés aktív szénnel és ásványi anyaggal. Javítja a víz ízét és illatát, telíti az ozmózis vizet különböző szennyezésmentes ásványi sók ionjaival. A patronok olyan ásványi anyagokat tartalmaznak, amelyek megfelelő porlasztásuk miatt a vízben oldódásukat biztosítják. A mineralizációval jótékony ásványokat juttatunk a vízbe, fogyasztásával pedig a szervezetbe. Házi használat esetén maximum fél évente javasolt cserélni.

  • Kalcium – hasznos a csontoknak, a fogaknak, a szív és izomrendszer működéséhez
   Magnézium – részt vesz több mint 300 biokémiai folyamatban, befolyásolja az ideg- és immunrendszer működését.