ozmózisozmózis

 

 

Hagyományos víztisztító beszerelése

Nyomtatóbarát változatOldal küldése ismerősnek

 

 

Hálózatra való csatlakozás

A mosogató alatti, elzárt, hidegvizes sarokcsapról a mosogató csaptelep flexibilis csövét leszereljük. A mellékelt bekötőidomot a szigetelőgumival rácsavarjuk a sarokcsapra. Erre visszaszereljük a leszerelt flexibilis csövet. A mellékelt, kis elzárható bekötőcsapot szigetelőszalaggal leszigeteljük, majd belecsavarjuk az idomba (ez általában 1/2", méreteltérés esetén szűkítőt kell alkalmazni). A végét lecsavarjuk és rátoljuk a fehér, negyed colos fehér műanyag csövet (kb 1 méter), majd rögzítjük. 1 méter cső általában elegendő. Az elzárt sarokcsapot megnyitjuk. Ez a nyomáspróba. Ekkor a kis csap még zárva marad.

A tartály bekötése

Csavarjuk be a tartályba a mellékelt csapot. A menetre tekerjünk teflonszalgot a tömítés érdekében, ha nem tartalmaz gumitömítést. Távolítsuk el a kis kék rögzítő pecket. Toljuk bele a levágott csövet (kb 1 méter elegendő). A kis kék rögzítővel rögzítsük a kötést. A csap legyen nyitva, úgy ahogy az ábrán látszik. A tartály nélküli változatokban ez a lépés kimarad.

Szűrőbetétek beszerelése

A betéteket az ábrán látható sorrendben kell beszerelni, a gumitömítéseket ne felejtsük ki. A bejövő víz felől (itt található a be nem kötött csatlakozó) jön az 5 mikronos szűrő, átlátszó szűrőházban, majd a szénszűrő, végül az 1 mikronos szűrő. A szűrőházakat a mellékelt kulccsal meghúzzuk.

Ozmózis membrán beszerelése

A membránházról el kell távolítani a vízbekötést. A kék műanyag rögzítőt lepattintjuk. Az így könnyen mozgó fehér műanyagot befelé toljuk, eközben a csövet kifelé húzzuk. Ha nem jön ki nagyon könnyen, akkor nem toltuk be eléggi a mozgó műanyag részt, nem szabad erőltetni. A csövet kifelé bal kézzel, a műanyagot befelé jobb kézzel kell mozdítani.

A membrán zacskóját kivágjuk, feltöltjük vízzel. 3 db Hyperol (gyógyszertárban beszerezhető) tablettát beledobunk, feloldjuk, 10 percig állni hagyjuk. A membránházról lepattintjuk az utószűrőket, utánsózókat, az ábrán látható módon. A membránház tetejét lecsavarjuk, belerakjuk ütközésig a membránt, visszaszereljük a tetejét, végül rögzítjük a leszedett vízcsatlakozást (a tömítés itt se maradjon ki). Beletoljuk a csövet, visszarakjuk a kék biztonsági rögzítést.

Csap beszerelése

Fúrjunk 12 mm-es lyukat a munkalapba, vagy a mosogató tálcába. Előtte mérjük ki, hogy a csap takaró díszpereme rendesen elfér-e az adott helyen (ez a fém jön közvetlenül a csap alá, kék fóliával van védve a sérülésektől). A munkalap (mosogató tálca) a nyíllal jelölt helyre kerül, az ábrán látható módon. A rögzítő csavart meghúzzuk. A vizet bekötjük, ehhez találunk a csomagban egy fém csavart, egy szorító gyűrűt és egy pecket, amit a cső végébe kell beledugni. Ezek nagyon apró alkatrészek, kérjük figyeljen oda, nehogy elvesszenek! Másfél méter cső elegendő szokott lenni.

A membrán tisztító csatornába való bekötése

A szigetelő szivacsot ragasszuk be a fekete csatlakozóba, a cső felőli oldalra. A mosogató szifon után fúrjunk egy 6 mm-es lyukat a műanyag (esetleg fém) csatornacsőbe (lehetőleg a bűzelzáró után, mert így halkabb lesz a működés). Rögzítsük a csavarokkal a bekötőidomot, majd kössünk rá kb 1 méter csövet.

Bekötések

A flow feliratú hengert (vagy más felszereltségél a két tisztítócsappal felszerelt hengert) kell összekötni a csatorna bekötéssel, a T idomot pedig a tartállyal. A kép jobb oldalán látható az utószűrők és utánsózók legvégénél található csatlakozót kössük össze a tisztavíz csappal.

Nyissuk meg a rendszer főcsapját. Körülbelül 1-2 óra alatt töltődik fel a tartály. Az első 4-8 liter vízből ne fogyasszunk!

Pumpás változat csatlakoztassuk az elektromos hálózathoz a pumpát.

Az elő- és utószűrőket félévente, évente cseréljük.